איך אפשר להצטרף לתביעה ייצוגית?
הרגשתם מרומים והיתה לכם תחושה שמשהו לא תקין קרה פה…הלכתם אחרי האינסטינקט הראשוני שלכם והרצתם בגוגל כמה מילים שקשורות לעוסק שגבה מכם כספים ללא מתן תמורה או התנהל באופן שנראה לכם כלא תקין, ומצאתם כתבה או מידע אחר על כך שהוגשה כבר תביעה ייצוגית שעוסקת בנסיבות דומות למה שקרה לכם. אבל זה לא מספק אתכם… גרמו לכם עוול ואתם רוצים להשיג צדק. אז איך מצרפים לתביעה ייצוגית שכבר קיימת?
נתחיל מהסוף – לא צריך לעשות כלום. אם הנסיבות האישיות אכן דומות לנסיבות שהוגדרו בתביעה הייצוגית, ואתם מוצאים שהגדרת הקבוצה מדברת עליכם ממש, אזי אתם כבר בפנים. אתם חלק מהקבוצה המיוצגת בבקשה לאישור התביעה כייצוגית. צירוף תובעים לאחר שכבר הוגשה התביעה הוא מהלך אפשרי, אבל שאלת הנחיצות היא שתביא לקבלת החלטה בענין.
למעשה, חוק תובענות ייצוגיות קובע מנגנון מיוחד של יציאה מהקבוצה, שנועד לשרת מי שמעונין להגיש תביעה אישית ולא להיות מיוצג במסגרת התביעה הייצוגית.
במילים אחרות, ברירת המחדל היא היותכם חלק מהקבוצה, מבלי שתצטרכו לעשות דבר מלבד בדיקת הגדרת הקבוצה והסעדים שנדרשו במסגרתה.
קחו בחשבון שברוב המוחלט של המקרים, ההליך הייצוגי אינו מסתיים כפי שהחל או בדיוק כפי שהוגדר בבקשת האישור, ועל כן יתכנו שינויים בהגדרת הקבוצה ובעיקר בסעדים שהתבקשו מלכתחילה. לכן, אם יש תביעה ייצוגית שמשפיעה על עניינכם ויש לכם ענין אישי בתוצאותיה, רצוי לעקוב מקרוב ולהתעדכן מידי פעם.