דואר ישראל מוכר כרטיסי מט"ח נטענים, אשר כשמם, מוטענים מראש בכספים המשולמים לידי הדואר. בכרטיסים אלו נעשה שימוש בעיקר בחו"ל ולצורך רכישות באינטרנט.
לא מדובר בכרטיס אשראי אולם בדומה לכרטיס אשראי, החזקת כרטיסים אלו והשימוש בהם, כרוכה בתשלומי עמלות שונות, כגון עמלת הטענה / משיכה, שימוש וגם – אי שימוש.
במובחן מכרטיסי אשראי, הדואר נהנה מעצם הפקדת הכספים בידיו מראש. למרות זאת, מצא לנכון לכלול בחוזה ההתקשרות גם עמלה חודשית בסך של 3$ למחזיקים בכרטיס שלא עשו בו שימוש במשך 12 חודשים רצופים.
לקוחות הדואר המחזיקים כרטיס נטען יכולים להימנע מתשלום העמלה הנ"ל, בצורה קלה ופשוטה ביותר. לפי הסכם ההתקשרות של הדואר, די בביצוע עסקה אחת כדי להעניק למחזיק בכרטיס פטור מהעמלה למשך שנה. כך, רכישת מוצר כלשהו (כמו למשל, כבל הטענה לנייד בסכום של 1$) תביא לחסכון של 36$ בשנה…
בתחילת מתן השירות ובמשך מספר שנים, גבה הדואר את אותה עמלת אי שימוש גם ממי שהחזיקו בכרטיס נטען שפג תוקפו (ולכן לא יכלו להשתמש בכרטיס), אולם הדואר הודיע במסגרת התביעה כי הפסיק לגבות את העמלה במקרים אלו.
אנו סבורים שהדואר לא עושה מספיק על מנת ליידע את לקוחותיו, הן על עצם גביית העמלה, והן על הדרך הפשוטה שבה יוכלו להימנע מתשלומה. ובכלל, נדמה כי מדובר בעמלה מיותרת לחלוטין גם מנקודת מבטו של הדואר, ואנו סבורים כי אינה ראויה.
הבקשה לאישור התובענה כייצוגית עודנה מתנהלת.
28.10.20